Nederland/introductie

Een korte introductie Boerenkaas...waard om je voor in te zetten!
Boerenkazen, gemaakt van ongepasteuriseerde melk, maar natuurlijk wel met moderne hulpmiddelen, zijn een belangrijk onderdeel van onze eetcultuur en dat al honderden jaren. De voortdurende schaalvergroting van gestandariseerde melk- en kaasproducties en de daarbij behorende smaakvervlakking zijn een goede voedingsbodem voor de toenemende appreciatie van die prachtige produkt. Op de foto een 3 jaar oude Boeren Zoeterwouder. Slow Food:Gelukkig mede ook dankzij de inspanningen van Slow Food, meer dan honderd duizend leden worldwide en meer dan duizend in Nederland, waarvan ik één, wordt hernieuwd en voortdurend gehamerd op het belang van Boerenkaas.
Brabantse geitenkaas:Zelf heb ik mee aan de wieg gestaan van de Brabantse geitenkaasmakerij, meer dan veertig jaar geleden. Ik herinner me de ochtendsessies aan de kaastobbe, die ik organiseerde voor Cas Spijkers, bij zijn zoektocht naar de roots van de kaas. Samen met hem heb ik destijds ook de kazen geleverd voor de Ministersconferentie in Maastricht.
Vrij en onafhankelijk:
Enkele jaren geleden hebben wij onze zaak overgedragen aan de Stichting Prins Heerlijk, die na een verbouwing een geheel actuele, schitterende, kaas en Delikatessenzaak presenteerde. Daarin worden jong-volwassenen met lichte beperking opgeleid tot MBO-diploma's en tot kundige medewerkers. Een van de gediplomeerden is Tom...een van mijn kleinkinderen!
De feestelijkheden rond de opening van die zaak werden mede opgeluisterd door destijds Prins en nu Koning, Willem Alexander.