a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z #

Nederland/introductie

Nederland/introductie

Een korte introductie Boerenkaas...waard om je voor in te zetten!

Boerenkazen, gemaakt van ongepasteuriseerde melk, maar natuurlijk wel met moderne hulpmiddelen, zijn een belangrijk onderdeel van onze eetcultuur en dat al honderden jaren. De voortdurende schaalvergroting van gestandariseerde melk- en kaasproducties en  de daarbij behorende smaakvervlakking zijn een goede voedingsbodem voor de toenemende appreciatie van die prachtige produkt. Op de foto een 3 jaar oude Boeren Zoeterwouder. Slow Food:Gelukkig mede ook dankzij de inspanningen van Slow Food, meer dan honderd duizend leden worldwide en meer dan duizend in Nederland, waarvan ik één, wordt hernieuwd en voortdurend gehamerd op het belang van Boerenkaas.

Brabantse geitenkaas:Zelf heb ik mee aan de wieg gestaan van de Brabantse geitenkaasmakerij, meer dan veertig jaar geleden. Ik herinner me de ochtendsessies aan de kaastobbe, die ik organiseerde voor Cas Spijkers, bij zijn zoektocht naar de roots van de kaas. Samen met hem heb ik destijds ook de kazen geleverd voor de Ministersconferentie in Maastricht.

Vrij en onafhankelijk:

Enkele jaren geleden hebben wij onze zaak overgedragen aan de Stichting Prins Heerlijk, die na een verbouwing een geheel actuele, schitterende, kaas en Delikatessenzaak presenteerde. Daarin worden jong-volwassenen met lichte beperking opgeleid tot MBO-diploma's en tot kundige medewerkers. Een van de gediplomeerden is Tom...een van mijn kleinkinderen!

De feestelijkheden rond de opening van die zaak werden mede opgeluisterd door destijds Prins en nu Koning, Willem Alexander.

Video Prins Alexander

Beemster

Beemster

Fabriekskaas: Dit is het visitekaartje van de Nederlandse fabrieks-kaasindustrie

Boeren Affine

Boeren Affine

Al honderden jaren belangrijk onderdeel van onze eetcultuur.

Boeren Kruidenkazen

Boeren Kruidenkazen

Boeren kruidenkazen heb je met veel verschillende kruiden zoals kruitnagel en komijnzaad.

Boeren Zoeterwouder 3 jaar

Boeren Zoeterwouder

Boerenkaas, uit 't Groene Hart; heel het jaar verrukkelijk.

Boerenkaas

Boerenkaas

Al honderden jaren belangrijk onderdeel van onze eetcultuur.

Commissiekaas

De bekende, authentieke Edammersoort met de oranje-rode kleur
Fabriekskazen/introductie

Fabriekskazen/introductie

Er zijn beslist hele goede soorten en smaken, maar ik houd me 't liefst bezig met Echte Boerenkazen!
Friese Kruidnagel

Friese Kruidnagel

Dankzij de V.O.C:

Kaas met een geheel eigen karakter

Geitenkaas Brabant

Geitenkaas Brabant

Geitenkaas van het Brabantse Land, daaraan heb ik mijn hart verpand!

Geitenkaas Vers

Geitenkaas Vers

Verse geitenkaas is heerlijk in een salade. 

Le petit Doruvael

Le petit Doruvael

Heerlijk op een internationaal kaasplateau

Leidse kaas

Leidse kaas

Al honderden jaren bekend

Messenhanger

Messenhanger

Een "verloren" kaassoort, aan de vergetelheid onttrokken door Jan Uytenthuis uit Midden-Beemster
Mozarella uit Groningen

Mozarella uit Groningen

Heerlijkheid uit Groningen! Van echte buffelmelk

Remeker

Remeker

Smaakvolle kazen. unieke samenstelling, lichtzoetig van smaak.

Romero

Romero

De aromatische kruidengeur van rozemarijn komt je tegemoet
[12  >>  

Informatie:

Fons kaasexpert

mail mij: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Verantwoording

F.van den Hout B.V,
Stadhuisplein 318,
5038TH Tilburg,
Nederland. K.v.K.18004165.

Disclaimer

Eigenaar van deze website is nimmer aansprakelijk voor fouten/tekortkomingen van de inhoud.

Copyright 2014 Kaasexpert.nl | Alle rechten voorbehouden | info@kaasexpert.nl |