a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z #

ITALIE

ITALIE

ITALIE...'n korte kennismaking
Iedereen kent wel die enorme Parmigiano Reggiano van veertig kilo uit de regio Reggio Emilia.

(Bijna) iedereen kent wel de reuk en de smaak van de echte Alceto Balsamico Sommigen van u kennen ongetwijfeld de geweldige mostardas zoals die er zijn van kweepeer, van meloen en appel, als ideale begeleiders van bergkazen.
In de afgelopen dertig jaar heb ik een netwerk opgebouwd van kleinere boeren en mini-consortia, waar je als kaasexpert wordt gerespecteerd en waar men blij is kennis en ervaring te delen.

Niet stilstaan bij:

Blijf niet stilstaan bij uw oude iconen, maar experimenteer met bergkazen, met umbriacco-con-vino, met cacciocavallo, met Quartirolo of met Castelmagno en besef,dat "een dag zonder kaas en wijn, is als een voettocht door een ravijn. ITALIE, waar Slow Food haar roots heeft, kent (nog) honderden mooie kaasprodukten: geniet ervan...zolang het nog kan! 
Eenmaal per twee jaar... in September 2013 weer...: BRA CHEESE: De ontmoetingsplaats voor boerenkaasmakers met hun gepassioneerde kaasspecialisten uit de hele wereld.


Video Bra cheese

Montasio

Montasio

Bijzonder geschikt als tafelkaas

Mozzarella di Bufala

Mozzarella di Bufala

Oorspronkelijk uit de regio Napels/Campania.

murazzano-kaas-Italie

Murazzano

Zacht-romige smaak met licht-zurige nasmaak uit de regio Piedmonte

Parmigiano Reggiano

Parmigiano Reggiano

Het paradepaardje uit de streek van Parma

Pecorino Sardegna

Pecorino Sardegna

Kaas met unieke kruidige smaak

Pecorino Toscano

Pecorino Toscano

Heerlijk met fruit, brood en olijfolie

Provelone

Provelone

Deze kaas is in zowel in "dolce" alswel in "Picante"

Provolone

Provolone

Een speciale koemelkkaas, oorspronkelijk uit Zuid-ITALIE

 

Puzzone di Moena

Puzzone di Moena

Puzzone di Moena en Nostrana di Fassa: Dolomieten/ Val di Fassa

Quartorilo

Quartorilo

Verse kaassoort uit Lombardije en uit Piedmonte

Raschera

Raschera

Heerlijk te combineren met andere pikante bergkazen 

Ricotta

Ricotta

De herkomst stamt uit de tijd van de Romeinen

 

 

 

Robiola di Mondovi

Robiola di Mondovi

Melange van verschillende soorten melk

Roccolo

Roccolo

Heerlijk met gegrilde groenten

Salva

Salva

De smaakvolle koemelkkaas uit de regio Brescia (Cremona, Bergamo)

Scamorza

Scamorza

Eeuwenoude kaassoort die zowel jong als oud gegeten kan worden 

<<  1 [23  >>  

Informatie:

Fons kaasexpert

mail mij: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Verantwoording

F.van den Hout B.V,
Stadhuisplein 318,
5038TH Tilburg,
Nederland. K.v.K.18004165.

Disclaimer

Eigenaar van deze website is nimmer aansprakelijk voor fouten/tekortkomingen van de inhoud.

Copyright 2014 Kaasexpert.nl | Alle rechten voorbehouden | info@kaasexpert.nl |