a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z #

Griekenland

Introductie Griekse kazen In de afgelopen tien/vijftien jaar is er in Griekenland veel veranderd. Aan de ene kant is er de verdergaande schaalvergroting in zuivelland, waarbij steeds grotere hoeveelheden melk worden samengebracht in melkverwerkende fabrieken, aan de andere kant zijn er signalen, dat de Grieken zelf ook beseffen, dat het hard nodig is om de kleinschalige kaasproductie te koesteren.

Nee, niet pamperen en uitsluitend omgeven met de zweem van nostalgie, maar veel meer: Kleinschalig gemaakte, authentieke kazen zijn de exponent/het resultaat van honderden jaren kaasmaken. Soms in de bergen, soms op de eilanden, ieder met hun speciale karakter en DNA. Het beschermen van deze eeuwenoude cultuur van kaasmaken heeft niets met nostalgie te maken maar alles met respect voor het verleden en met het bewustzijn, dat het rurale landschap enerzijds en ons smaakpalet anderzijds zeer is gediend met deze kleinschaligheid. Natuurlijk wel met benutting van moderne hulpmiddelen, maar niet op een massale, anonieme en smaakvervlakkende manier. Originele Griekse Feta, wat lekkere olijven erbij, wat amandelen en zuurdesembrood... hmmm!

Feta

Feta

Feta:

Meest bekende Griekse kaas

Graviera

Graviera

Graviera:

Oorspronkelijk van schapenmelk

Halloumi

Halloumi

Halloumi:

Verse kaas..door z'n stevige structuur ideaal om te bakken 

Herkomst: Cyprus.

Manouri

Manouri

Manouri:

heerlijke verse kaas met citrus als duidelijke ondertoon

 

Trikalino

Trikalino

Trikalino:

Frisse kaassoort voor op boterham of tosti.

Samen met brokjes feta als ingredienten voor een Griekse salade.

Tzatziki

Tzatziki

Tzaziki:

wat 'n smaakvolle verse kaassoort/zuivelcrema

 

Disclaimer

Eigenaar van deze website is nimmer aansprakelijk voor fouten/tekortkomingen van de inhoud.

Copyright 2014 Kaasexpert.nl | Alle rechten voorbehouden | info@kaasexpert.nl |