a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z #

Frankrijk

Frankrijk...

Over kaas, zeker over franse kazen, zijn honderden boeken geschreven: In mijn blogs van de afgelkopen tien jaar heb ik al gewag gemaakt van mij stages in Frankrijk om het vak van "Affineur" onder de knie te krijgen.

Natuurlijk herinner ik me mijn bijzondere leermeester Alain Dubois, in Parijs met wie ik boerderijen bezocht in Bretagne en in de Normandie en sprak over allerlei specifieke zaken, het maken, het bewaren en het presenteren van Franse kaas.

Reizen die ik maakte naar de roots van CAMEMBERT, van de PONT l'EVEQUE en van de LIVAROT.

In zijn kelders en rijpingsruimten aan de Rue de Tocqueville in Parijs leerde ik de fijne kneepjes van het affineren, met onderzoek en met zelfstudie verrijkte ik mijn kennis van dit betrekkelijk onbekende terrein voor Nederland.

Dankzij deze kennis en ervaring heb ik ondermeer destijds mijn bijdrage kunnen geven aan de EU-Ministersconferentie in Maastricht met perfecte kazen natuurlijk. 

Daarnaast was ik in staat met respect voor regelgeving aan mijn klanten steeds goed-doorgerijpte kazen te kunnen aanbieden

Fight for best cheese!

Als we onze kinderen in de toekomst (nog) willen laten genieten van al die heerlijke smaken, dan moeten we nu critisch onze kazen kopen: Niet zomaar 'n zakje, vacuum of met stikstof gevulde kaas, maar ECHTE kazen, liefdevol gemaakt, deskundig verzorgd en geadviseerd door 'n vakman.

 

Crottin de Chavignol

Crottin de Chavignol

Zeventig gram groot is deze trots van Chavignol en omgeving.
Epoisses

Epoisses

Het paradepaardje van de Bourgogne

Fourme d'Ambert

Fourme d'Ambert

Aan de rand van Auvergne, richting van St Etienne, vindt u het stadje Fourme d 'Ámbert.

Langres

Langres

...van het plateau
Laquiole

Laquiole

 

Een karaktervolle kaas  (spreek uit layole)

Maroilles ofwel Marolles

Maroilles ofwel Marolles

.. met z'n karakteristieke lintjes omhuld.

Morbiers

Morbiers

De heerlijke halfharde kaassoort uit de Jura

 

Munster

Munster

Munster;

de onovertroffen "sterk-ruikende" kaas

 

Neufchatel

Neufchatel

 

Normandie

PELARDON des CEVENNES

PELARDON des CEVENNES

Zeer smaakvol geitenkaasje uit de CEVENNES

Picodon

Picodon

 

Pikant wit geitenkaasje uit de ARDECHE en de DROME

Pont l'Evêque

Pont l'Evêque

Le pont l'Eveque:

het beroemde vierkante kaasje met rijke historie uit Le Pays d' Auge in Normandië

Pouligny Saint Pierre

Pouligny Saint Pierre

De "Eifeltoren uit de Berry"

Reblochon

Reblochon

de beroemde bergkaas uit La Haute Savoie

Rigotte de Condrieu

Rigotte de Condrieu

 vanaf 2009 AOC.

 

Rocamadour

Rocamadour

Rocamadour en of CABECOU:

twee heerlijke geitenkaasjes uit de MIDI-PYRENEEN

<<  1 [23  >>  

Informatie:

Fons kaasexpert

mail mij: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Verantwoording

F.van den Hout B.V,
Stadhuisplein 318,
5038TH Tilburg,
Nederland. K.v.K.18004165.

Disclaimer

Eigenaar van deze website is nimmer aansprakelijk voor fouten/tekortkomingen van de inhoud.

Copyright 2014 Kaasexpert.nl | Alle rechten voorbehouden | info@kaasexpert.nl |