a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z #

Frankrijk

Frankrijk...

Over kaas, zeker over franse kazen, zijn honderden boeken geschreven: In mijn blogs van de afgelkopen tien jaar heb ik al gewag gemaakt van mij stages in Frankrijk om het vak van "Affineur" onder de knie te krijgen.

Natuurlijk herinner ik me mijn bijzondere leermeester Alain Dubois, in Parijs met wie ik boerderijen bezocht in Bretagne en in de Normandie en sprak over allerlei specifieke zaken, het maken, het bewaren en het presenteren van Franse kaas.

Reizen die ik maakte naar de roots van CAMEMBERT, van de PONT l'EVEQUE en van de LIVAROT.

In zijn kelders en rijpingsruimten aan de Rue de Tocqueville in Parijs leerde ik de fijne kneepjes van het affineren, met onderzoek en met zelfstudie verrijkte ik mijn kennis van dit betrekkelijk onbekende terrein voor Nederland.

Dankzij deze kennis en ervaring heb ik ondermeer destijds mijn bijdrage kunnen geven aan de EU-Ministersconferentie in Maastricht met perfecte kazen natuurlijk. 

Daarnaast was ik in staat met respect voor regelgeving aan mijn klanten steeds goed-doorgerijpte kazen te kunnen aanbieden

Fight for best cheese!

Als we onze kinderen in de toekomst (nog) willen laten genieten van al die heerlijke smaken, dan moeten we nu critisch onze kazen kopen: Niet zomaar 'n zakje, vacuum of met stikstof gevulde kaas, maar ECHTE kazen, liefdevol gemaakt, deskundig verzorgd en geadviseerd door 'n vakman.

 

Brie de Melun

Brie de Melun

 Melun,

een stadje ongeveer 10 km boven Fontainebleau: 

Brie de Meaux

Brie de Meaux

 

Het eeuwenoude paradepaardje van l'Ile de France

Boursault

Boursault

Het smaakvolle roomkaasje uit Midden-Frankrijk

Bleu de Gex

Bleu de Gex

Bleu de Gex uit de Jura

Blue d'Auvergne

Blue d'Auvergne

Bleu d'Auvergne of moeten we spreken over Vert d'Auvergne?

Banon

Banon

Banon:
Kruidig uit de Provance

 

Abondance

Abondance

Boeren Abondance uit de Hautes Savoie.

Beaufort

Beaufort

Samen met de Reblochon het paradepaardje van La Haute Savoie

Blue des Causses

Blue des Causses

Blue des Causses:

De smaakvolle bleu uit de Midi-PYRENEES

Brebis/schapenkaas

Brebis/schapenkaas

Brebis (schapenkaas):

De trots van Zuid-Frankrijk

Brillat Savarin

Brillat Savarin

Het romig "CREME-kaasje" uit de Normandie en uit regio Parijs.
CABECOU

CABECOU

...heerlijk vers geitenkaasje

Camembert au lait cru

CAMEMBERT

300 jaar kaascultuur.
Cantal, Salers of Laquiole

Cantal, Salers of Laquiole

De drie iconen uit 't hart van Auvergne
CHAOURCE

CHAOURCE

Zo zacht...zo romig en smaakvol
COMTE

COMTE

...de trots van de Jura!

[12 3  >>  

Informatie:

Fons kaasexpert

mail mij: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Verantwoording

F.van den Hout B.V,
Stadhuisplein 318,
5038TH Tilburg,
Nederland. K.v.K.18004165.

Disclaimer

Eigenaar van deze website is nimmer aansprakelijk voor fouten/tekortkomingen van de inhoud.

Copyright 2014 Kaasexpert.nl | Alle rechten voorbehouden | info@kaasexpert.nl |