a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z #

BELGIE

Denkend aan Belgie...
dan denk ik aan Trappistenkaas met bijpassend biertje.

Belgie, ingeklemd tussen de grootmachten Nederland en Frankrijk, ook op kaasgebied), ontwikkelt zich langzamerhand tot een gerespecteerde kaasaanbieder

Gelukkig ziet men in, dat kleinschaligheid noodzaak is, geen kleinschaligheid van enkele koeien en een karnton, maar wel melk van de ene boer met eventueel zijn buren, waardoor veelal zonder smaakvervlakkende pasteurisatie kan worden geproduceerd.

In Mechelen woont mijn vriend en collega Harry Schockaert, met wie ik honderden uren discusieer over het wel-en-wee van ons, als kaasexpert.

Hij is ook degene, die zelf een mooi kaasje heeft ontwikkeld (de Mechelaer) die steeds op zoek is, zowel in Vlaanderen, alswel in Wallonie, naar mooie authentieke- en regionale producten.

1 Introductie Belgische Kaas

1 Introductie Belgische Kaas

Belgie ontwikkelt zich langzaam tot een gerespecteerde kaasaanbieder.

Achelse Blauwe

Achelse Blauwe

Achelse Blauwe,

danwel Grevenbroicher genaamd: een overweldigende ervaring.

Herve/Limburger/Rommedou

Herve/Limburger/Rommedou

Goed te combineren met zwaar roggebrood.

Le Bailli de Soignies

Le Bailli de Soignies

Rauwmelkse kaas met een gewassen korst uit Zuid-Belgie 

Maigre du Sud

Maigre du Sud

Lekker en toch mager!

Meer weten? neem contact met mij op: 0031 6 2826 4292

Val Dieu

Val Dieu

Heerlijk op een kaasplateau met luikse stroop.

Disclaimer

Eigenaar van deze website is nimmer aansprakelijk voor fouten/tekortkomingen van de inhoud.

Copyright 2014 Kaasexpert.nl | Alle rechten voorbehouden | info@kaasexpert.nl |