"Er is 'n tiet van komen en

er is 'n tiet van gaon.

En die van gaon is nu gekome"

Voor mij is 't mooi geweest...ik ben nu tachtig... Ik ga afbouwen

Het zou geweldig zijn, wanneer ik mijn ervaringen met iemand zou kunnen delen

Meer dan vijfendertig jaar schreef ik regelmatig mijn "kaasblog" Jarenlang had ik een wekelijkse kolumn in de Tilburgse Koerier.

Soms waren het concrete- en actuele ervaringen, vaak ook interessante herinneringen aan "vijftig-jaar-in-KAAS" 

Toch laat ik je weten dat ik op zoek ben naar een kaasspecialist, detaillist of groothandel/importeur die mijn site-aanpak verder zou kunnen vervolmaken, daar plezier aan beleeft en profijt uit trekt

Gaandeweg zouden we de site dan compleet maken met de "Top-vjiftig" van  boerenkaasmakers en met vijftig gespecialiseerde kaas-verkoopadressen. 

Een "Facebook-achtige" module met veel interactie is gereed om op te brengen.

Natuurlijk help ik hem met de opzet en overzetting, de  nieuwtjes uit de branche enz.

Interesse?  Meer weten? bel mij

Fons van den Hout.

Mobile 06 2826 4292

Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Pintrest: Pintrest

https://www.facebook.com/fons.vandenhout

Ook in Engeland is volop te beleven (qua kaas)

on Friday, 04 March 2016. Posted in Kaasblog

Fight for best cheese!

Ook in Engeland is volop te beleven (qua kaas)

Gaat u binnenkort naar Londen?

Hier wat voor-informatie.

Geniet...van wat ook engelse kazen u biedt.

Klik op onderstaande link voor meer informatie:

Engeland heeft ook heerlijke kazen hoor!

Plakken kaas getest: Fons in testpanel Consumentenbond

on Tuesday, 23 February 2016. Posted in Kaasblog

Plakken voorverpakte kaas: Een lastige jurering

Plakken kaas getest: Fons in testpanel Consumentenbond

Afgelopen maand was ik genodigd om deel te nemen als expert aan een grote kaasproeverij. Nee...niet van het lekkerste kaasplateau, danwel de beste boerenkaas, maar van verschillende jong-belegen goudse kaassoorten allemaal "Uit de zakjes"

Het was voor mij een zware bevalling, temeer omdat ik nooit...zelden...dit soort kaas eet en ook niet heb verkocht!

Natuurlijk kunt je bogen op basiskennis van 40 jaar bezig zijn met kaas.

Dit is de link van de samenvatting: Kaastest consumentenbond

Reblochon 't liefje uit de Haute Savoie

on Tuesday, 12 January 2016. Posted in Kaasblog

Kaas...zoals kaas is bedoeld!

Dit is bedoeld als reblochon test

Reblochon de la Haute Savoie

Zorg er wel voor, dat dit smaakvol kaasje op kamertemperatuur wordt geserveerd!

Tenzij U een warm alternatief wenst.
OK...doe het kaasje in een overschaaltje en wacht, totdat hij iets is aangebruind.

Koop van tevoren een  knapperend zuurdesembrood, wat u...zeer kort maar...even oppiept

Je weet niet wat je proeft!

 

Winterkaas

on Tuesday, 12 January 2016. Posted in Kaasblog

Heerlijk Winterkaas!

Winterkaas

Elk seizoen een andere kaas.
Je kunt kaas in zomerkaas en winterkaas verdelen.
Zomerkazen zijn frisser en milder want de makers (koeien en geiten) hebben als voedsel groen gras en kruiden gegeten. Voor de productie van winterkaas zijn de dieren gevoed met hooi. Dat verschil proef je terug in de kazen.
Omdat de open haard weer in werking wordt gezet en de avonden langer en gezelliger worden, is er geen beter moment voor een kaasproeverij met een goed glas wijn. Maak een kaasplank met verschillende soorten kaas, bijvoorbeeld een schimmelkaas, een harde kaas en een zachte kaas.

Presenteer de kazen in één stuk (dus niet in blokjes) en leg er een kaasmes bij. Het is de bedoeling dat er per keer een stukje kaas wordt afgesneden. De kaas hoeft niet helemaal op. Je kunt de kaasplank de volgende dag weer tevoorschijn halen. Heerlijk om de avond(en) mee te vullen.

Brie: Het recept voor Brie bestaat al meer dan 500 jaar. De kaas behoort tot de groep witschimmelkazen. Bij de Brie smaakt een zachte rode wijn, een witte houtgerijpte (Chardonnay) maar ook zoete wijnen als een Elzasser.
Een andere bekende witschimmelkaas is de Camembert. Serveer hem niet samen met de Brie (bewaar die voor een andere keer) en schenk er een volle rode wijn bij. De Edammer is een Hollandse harde kaas ook goed op een kaasplank past. Drink er een Pinot Noir bij of een Beaujolais. De Emmentaler is een harde kaas. Er past een glas witte wijn bij (Pinot Blanc). Wie van blauwschimmelkaas houdt, kan de Gorgonzola aansnijden. Hier past een zoete witte wijn bij. Dat geldt ook nog een bekende blauwschimmelkaas, de Roquefort.
Er zijn ook kazen waarbij vooral een port lekker smaakt. Het zijn de Stilton (blauwaderkaas), de harde kazen (Gouda, Edammer, Emmentaler) en Italiaanse kazen als Parmigiano Reggiano en Pecorino Romano

Foto: Wintertijd is tijd voor kaasfondue!

<<  4 5 6 7 8 [910 11 12 13  >>  

Informatie:

Fons kaasexpert

mail mij: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Verantwoording

F.van den Hout B.V,
Stadhuisplein 318,
5038TH Tilburg,
Nederland. K.v.K.18004165.

Disclaimer

Eigenaar van deze website is nimmer aansprakelijk voor fouten/tekortkomingen van de inhoud.

Copyright 2014 Kaasexpert.nl | Alle rechten voorbehouden | info@kaasexpert.nl |