"Er is 'n tiet van komen en

er is 'n tiet van gaan.

En die van gaon is nu gekome"

Binnenkort word ik tachtig (80): Ik ga afbouwen

Het zou geweldig zijn, wanneer ik mijn ervaringen met iemand zou kunnen delen

Meer dan vijfendertig jaar schreef ik regelmatig mijn "kaasblog" Jarenlang had ik een wekelijkse kolumn in de Tilburgse Koerier. Soms waren het concrete- en actuele ervaringen, vaak ook interessante herinneringen aan "vijftig-jaar-in-KAAS" 

Toch laat ik je weten dat ik op zoek ben naar een kaasspecialist, die mijn site-aanpak verder zou kunnen vervolmaken en daar plezier aan beleeft en profijt uit trekt

Gaandeweg zou ik de site compleet maken met de "Top-Honderd" van  boerenkaasmakers en met honderd gespecialiseerde kaas-verkoopadressen. Een "Facebook-achtige" module met veel interactie is gereed om op te brengen

Fons van den Hout.

Mobile 06 2826 4292

Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Pintrest: Pintrest

https://www.facebook.com/fons.vandenhout

Say cheese

on Monday, 08 August 2016. Posted in Kaasblog

Kaas...maar dan anders!

Fresh cheese combineren met ietsje mustard Jam Jam!

Weet u nog...de heerlijke kaastaartjes, die wij elke week maakten.

Ja, da's verleden tijd!

Vandaag lees ik Retailwatch over design een kaas in Japan.

Ja we zouden  weer eens moeten gaan kijken.

groet,

Fons.

Monowinkels en superspeciaalzaken, RetailWatching verzamelde de afgelopen maanden meerdere fraaie voorbeelden. Zo zagen we onder meer de pepernotenwinkel, de pindakaaswinkel, een popcornwinkel en het vlaggenschip van Duo Penotti, met heel veel potten chocopasta. Voor een ander fraai voorbeeld moeten we naar Japan. 

De kaastaartwinkel van de familie Naganuma in de stad Sendai, in het noorden van Japan, is er namelijk één om de vingers bij af te likken. Het recept van de kaastaartjes van de Naganuma’s blijft vanzelfsprekend binnen de familie; het enige dat ze kwijt willen is dat er drie soorten kaasroom in verwerkt zijn. O ja, en dat de taartjes het allerlekkerst zijn als ze net uit de oven komen. Heb je het niet zo op kaas, dan toch wel op dit storedesign? 

De Japanse ontwerper Yota Kakuda heeft een op maat gemaakte tegel van aluminium gebruikt voor de muren en vloeren om een fabrieksgevoel te creëren. Een muur is volledig bedekt met gele doosjes, waarin klanten hun kaastaartjes meekrijgen. De gele wand geeft de winkel een boost kleur en waarborgt de branding van het bedrijf. De kaastaartjes worden gepresenteerd op een grote betegelde tafel in het midden van de winkel. De iPads worden gebruikt als kassa's. Klanten zien de taartjes vers gebakken worden.

 

Manifest slow food voor boeren Stichelton

on Monday, 02 May 2016. Posted in Kaasblog

Fight for best cheeses

Image

Dear friends,

A few weeks ago we launched a petition in support of Joe Schneider, the producer of the Stichelton Presidium in England, who makes an excellent cheese that is effectively identical to Stilton, using raw milk from his own cows. The Stilton PDO specifications require that the milk be pasteurized, which is why Joe is forced to call his cheese Stichelton.

Slow Food is supporting his fight to have the PDO rules changed.

In a short time we collected 4,800 signatures, but we want to get many more before we present an official letter to the Ministry and the consortium of Stilton producers in support of Joe’s request.

Please SIGN and helps us circulate the petition among your contacts!

www.slowfood.com/support-stilton/

To find out more, read here:

www.fondazioneslowfood.com/en/our-themes/biodiversity/monitoring-biodiversity/european-raw-milk-cheeses-and-pdo/

Thank you for your help!

Slow Food Team & Fons van den Hout, member

Do you love stinky cheese?

on Thursday, 24 March 2016. Posted in Kaasblog

Fight for best cheese... beware the raw milk-cheeses!

 

Meer weten over het gevecht rondom ECHTE kaas?

Ik wens u Prettige Kaasdagen en bedenk...

Als u niet weet wat te kiezen,

neem niet achteloos "Gourmandise"

Maar koop uw kazen bij de vrouw of man,

die u erover goed adviseren kan!

 

Fons.

LE PRINTEMPS EST ARRIVE?

on Thursday, 17 March 2016. Posted in Kaasblog

Goedemorgen,

Vandaag, 21 maart 2016.

Van de lente is nog bar-weinig te merken!

Daarom maar deze nostalgische reminder.

Prettige dag, Fons.

LINK: Le printemps n'est pas encore...

...dan toch nog maar 'n keertje lekkere kaasfondue?

 

<<  3 4 5 6 7 [89 10 11 12  >>  

Informatie:

Fons kaasexpert

mail mij: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Verantwoording

F.van den Hout B.V,
Stadhuisplein 318,
5038TH Tilburg,
Nederland. K.v.K.18004165.

Disclaimer

Eigenaar van deze website is nimmer aansprakelijk voor fouten/tekortkomingen van de inhoud.

Copyright 2014 Kaasexpert.nl | Alle rechten voorbehouden | info@kaasexpert.nl |