"Er is 'n tiet van komen en

er is 'n tiet van gaon.

En die van gaon is nu gekome"

Voor mij is 't mooi geweest...ik ben nu tachtig... Ik ga afbouwen

Het zou geweldig zijn, wanneer ik mijn ervaringen met iemand zou kunnen delen

Meer dan vijfendertig jaar schreef ik regelmatig mijn "kaasblog" Jarenlang had ik een wekelijkse kolumn in de Tilburgse Koerier.

Soms waren het concrete- en actuele ervaringen, vaak ook interessante herinneringen aan "vijftig-jaar-in-KAAS" 

Toch laat ik je weten dat ik op zoek ben naar een kaasspecialist, detaillist of groothandel/importeur die mijn site-aanpak verder zou kunnen vervolmaken, daar plezier aan beleeft en profijt uit trekt

Gaandeweg zouden we de site dan compleet maken met de "Top-vjiftig" van  boerenkaasmakers en met vijftig gespecialiseerde kaas-verkoopadressen. 

Een "Facebook-achtige" module met veel interactie is gereed om op te brengen.

Natuurlijk help ik hem met de opzet en overzetting, de  nieuwtjes uit de branche enz.

Interesse?  Meer weten? bel mij

Fons van den Hout.

Mobile 06 2826 4292

Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Pintrest: Pintrest

https://www.facebook.com/fons.vandenhout

Mijn wens voor 2017? GOOD FOOD!

on Sunday, 25 December 2016. Posted in Kaasblog

Goede gezondheid en lekkere kaasjes

Mijn wens voor 2017? GOOD FOOD!

Natuurlijk wens ik je op de eerste plaats een Gelukkig en gezond 2017!

Als je de kranten en opiniemakers mag geloven  " Gaat iedereen er in 2017 op vooruit"

Of dat betekent dat er weer veel kaas gegeten zal worden...dat moet nog blijken!

Ik zie toch duidelijke trends:

Kaas op het brood, ik spreek natuurlijk over Nederlandse kazen, blijft populair, hoewel minder mensen een broodtrommeltje meenemen.

Liever gaat men naar de cantine, waar gelukkig ook steeds meer aandacht wordt geschonken aan gezonde voeding.

 Meer aandacht voor gezonde voeding:

Met produkten vanuit de regio, zonder duizenden kilometers vliegvervoer.

Met recepten van vroeger en zo mogelijjk

met adviezen van lokale winkeliers, die liefde voor het vak  aan de dag leggen.

Ja, ja...en dan die kazen...ondermeer vanuit Italie en Frankrijk?

We raken steeds meer vertrouwd met buitenlandse kazen, ondermeer doordat wij zelf die regio's bezoeken en enthousiast worden over de specifieke smaken en toepassingen.

Ik herinner me de tijd, dat wij in onze winkel (in de J.P.Coenstraat) BOURSIN opnamen in het assortiment, kort daarna volgde de Camembert. Da's heel lang geleden!

Als je nu het assortiment beziet, dan treft je wel 100 kaassoorten aan, ieder met hun specifieke structuur en smaakbeleving.

'n plankje met een vijftal kazen en wat garnituur, gecompleteerd met een warm stokbroodje...aanbevolen door uw vakman of vakvrouw...daar doe je toch iedereen 'n plezier mee!

 

Prettige Feestdagen

on Tuesday, 20 December 2016. Posted in Kaasblog

Prettige Feestdagen: Geniet,... van al de smaken, die kaas u biedt

Fijne Kerstdagen en prettige Jaarwisseling!

Allerlei kazen dringen zich bij me op...vechten om voorrang.

Tientallen kaassoorten schieten me door het hoofd, wat zal ik kiezen?

OK....let's go:

'n mooie plak boeren Zoeterwouder van de laatste grasmelk (oktober 2015)

'n plat stuk COMTE, de smaakvolle bergkaas uit de Jura. Neem wel met groene band.

'n goed-gerijpt brabants geitenkaasje

'n flink stukje brabantse schapenkaas, bijvoorbeeld van de Schaepsdijck uit Gilze

Uit Piedmonte een fikse plak Gorgonzola-dolce...goed rijp

en een boeren Camembert

Als garnituur deze keer wat macadamia's of ongezouten pecannoten met natuurlijk 'n schaaltje vijgenmostarda.

Denk zeker ook aan warm zuurdesembroodje.

En de andere kazen dan?...Jammer...misschien de volgende keer!

Geniet,...van al die smaken, die kaas u biedt.

Prettige Jaarwisseling en een Gelukkig, Gezond en een Kaasrijk 2017.

Fons

kaasblog_handtekeningfons.png 

Image: deze keer de franse variant!...hmmm.

Herfst

on Saturday, 08 October 2016. Posted in Kaasblog

..maak 't weer extra gezellig in huis!

Herfst

De prachtige, donkergroene bladeren van de bomen veranderen stillekens-aan in bronsbruine pareltjes. Zeker als de zon daar tussendoor schijnt. Denk voor het weekend weer aan een kaasplateautje en geniet, ...van wat de herfst je biedt.

Laatste dagen van de zomer

on Friday, 23 September 2016. Posted in Kaasblog

zin in een lekkere kaassalade?

Frisse kaassalade met fruit Ingrediƫnten: (1 persoon) 1 plak of stukje boerenkaas, pikant-belegen 1/4 liter-blikje perzik-schijven 1 kiwi 1/2 banaan enkele pistachnoten of geroosterde amandelschijfjes 1 eetlepel yoghurt 1 theelepel citroensap 1 eetlepel perzikvocht ev. fijngehakte muntblaadjes of citroenmelisse Gemakkelijk klaar te maken: Laat de perziken uitlekken en vang het sap op. schil en snij de kiwi en banaan in plakjes, de kaas is blokjes. Meng het fruit met de kaas en de noten. Roer het citroensap en het perzikvocht door de yoghurt. Schenk dit over de kaassalade. Bestrooi met gehakte munt of citroenmelisse. Smakelijk!
<<  2 3 4 5 6 [78 9 10 11  >>  

Informatie:

Fons kaasexpert

mail mij: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Disclaimer

Eigenaar van deze website is nimmer aansprakelijk voor fouten/tekortkomingen van de inhoud.

Copyright 2014 Kaasexpert.nl | Alle rechten voorbehouden | info@kaasexpert.nl |