"Er is 'n tiet van komen en

er is 'n tiet van gaon.

En die van gaon is nu gekome"

Voor mij is 't mooi geweest...ik ben nu tachtig... Ik ga afbouwen

Het zou geweldig zijn, wanneer ik mijn ervaringen met iemand zou kunnen delen

Meer dan vijfendertig jaar schreef ik regelmatig mijn "kaasblog" Jarenlang had ik een wekelijkse kolumn in de Tilburgse Koerier.

Soms waren het concrete- en actuele ervaringen, vaak ook interessante herinneringen aan "vijftig-jaar-in-KAAS" 

Toch laat ik je weten dat ik op zoek ben naar een kaasspecialist, detaillist of groothandel/importeur die mijn site-aanpak verder zou kunnen vervolmaken, daar plezier aan beleeft en profijt uit trekt

Gaandeweg zouden we de site dan compleet maken met de "Top-vjiftig" van  boerenkaasmakers en met vijftig gespecialiseerde kaas-verkoopadressen. 

Een "Facebook-achtige" module met veel interactie is gereed om op te brengen.

Natuurlijk help ik hem met de opzet en overzetting, de  nieuwtjes uit de branche enz.

Interesse?  Meer weten? bel mij

Fons van den Hout.

Mobile 06 2826 4292

Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Pintrest: Pintrest

https://www.facebook.com/fons.vandenhout

Kaas met beschermde herkomst...Hoezo?

on Friday, 01 September 2017. Posted in Kaasblog

Om misverstanden (valse concurrentie) te voorkomen

Ziehier de drie belangrijkste waarborg-zegels van Europa; ze gelden niet alleen voor kaas, maar ook voor allerlei andere voedingsmiddelen.

Helderheid en concurrentievervalsing vermijden zijn het belangrijkste doel

Binnen de kaasmakerij in Nederland zijn natuurlijk nog de eigen aanduidingen, die IN de kaas wordt aangebracht (wordt opgelegd) tijdens de fabricage. Denk aan Boerenkaas versus fabriekskaas

Bob-logo  Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) wordt verleend aan producten waarvan de productie, verwerking en bereiding plaatsvinden binnen een bepaald geografisch gebied, volgens een erkende en gecontroleerde werkwijze. Het gaat hier bijvoorbeeld om kazen die gemaakt worden in een bepaald gebied, met de melk van een lokaal dierenras dat in het geografische gebied wordt gehouden.
 BGA-logo

Wanneer minimaal één van de productie-, verwerkings- of bereidingsstadia kunnen worden toegeschreven aan de geografische oorsprong, wordt een 

Beschermde Geografische Aanduiding (BGA) verleend. In sommige landen is dat bijvoorbeeld het geval voor hammen en worsten die een bepaalde faam genieten en volgens lokale methoden binnen een afgebakend geografisch gebied worden bereid.

  
 GTS-logo

 Gegarandeerde Traditionele Specialiteit (GTS) verwijst de toekenning niet naar de herkomst, maar naar de traditionele productsamenstelling of productiemethode. Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan om bepaalde gebaksoorten of kazen die op traditionele wijze worden bereid.  

Foto: een pracht van een Nederlandse boerenkaas; met gevoel voor traditie en met veel liefde bereid. Deze kaas heeft een iets zoetige smaak; sommige consumenten zweren erbij, anderen hueveren ervan

                            . boerenstol belegen1manchego2

                                  geitenkaas brabant

Pecorino ROMANO

on Wednesday, 16 August 2017. Posted in Kaasblog

Het topproduct van de Italiaanse schapenkaasmakerijen

Pecorino ROMANO
Pecorino Romano: In de "Zuidelijke keuken" wordt steeds gebruik gemaakt van smaakvolle Pecorino. Dat geldt zowel voor koude salades alswel voor door de warme pasta's en macaroni. De typische schapenkaas blijft steeds heel herkenbaar aanwezig. De rijpingstijd ligt tussen de vier en 12/14 maanden terwijl sommige soorten, zoals de pecorino di Fossa, met bladeren wordt omhuld danwel "In de grond" bewaard. Pecorino is een perfecte begeleider van "Boontjes" en natuurlijk met 'n druppeltje mooie olijfolie, als topping op 'n rijke salade, danwel als begeleider van fruit. Kennelijk bestaan er wel meer dan veertig soorten Pecorino: Moeten we toch weer 'ns naar ITALIE...om ze te proeven en te beoordelen!

Boerenkaas, hoe authentiek wil je 't hebben!

on Tuesday, 11 July 2017. Posted in Kaasblog

De smaak van boerenkaas is onovertroffen

Boerenkaas, hoe authentiek wil je 't hebben!

Een korte introductie Boerenkaas...waard om je voor in te zetten! Boerenkazen, gemaakt van ongepasteuriseerde melk, maar natuurlijk wel met moderne hulpmiddelen, zijn een belangrijk onderdeel van onze eetcultuur en dat al honderden jaren. De voortdurende schaalvergroting van gestandariseerde melk- en kaasproducties en de daarbij behorende smaakvervlakking zijn een goede voedingsbodem voor de toenemende appreciatie van die prachtige produkt. Op de foto een 3 jaar oude Boeren Zoeterwouder. Slow Food: Gelukkig mede ook dankzij de inspanningen van Slow Food, meer dan honderd duizend leden worldwide en meer dan duizend in Nederland, wordt hernieuwd en voortdurend gehamerd op het belang van Boerenkaas. Brabantse geitenkaas: Zelf heb ik mee aan de wieg gestaan van de Brabantse geitenkaasmakerij, meer dan veertig jaar geleden. Ik herinner me de ochtendsessies aan de kaastobbe, die ik organiseerde voor Cas Spijkers,roemruchte chef bij "De Swaen" in Oisterwijk, bij zijn zoektocht naar de roots van de kaas. Samen met hem heb ik destijds ook de kazen geleverd voor de Ministersconferentie in Maastricht.

Vrij en onafhankelijk: Enkele jaren geleden hebben wij onze zaak overgedragen aan de Stichting Prins Heerlijk, die na een verbouwing een geheel actuele, schitterende, kaas en Delikatessenzaak presenteerde. Daarin worden jong-volwassenen met lichte beperking opgeleid tot MBO-diploma's en tot kundige medewerkers. Een van de gediplomeerden is Tom...een van mijn kleinkinderen!

De feestelijkheden rond de opening van die zaak werden mede opgeluisterd door destijds Prins en nu Koning, Willem Alexander.

Video Prins Alexander

Mozzarella

on Monday, 03 July 2017. Posted in Kaasblog

lekkere tomatensalade

Mozzarella de zomerkaas bij itstek! Dè kaas voor ondermeer uw zuidelijke tomatensalade.

De bufala is gemaakt van de melk van de waterbuffel. Hij is duidelijk zachter dan de Mozzarella van koemelk (die is goed geschikt om mee te koken) en heeft een veel smaakvoller karakter. Mozzarella bestaat al honderden jaren (er werd over deze kaassoort al in de dertiende eeuw geschreven) Hij wordt in veel landen nagemaakt. Verse mozzarella is nooit droog en voelt altijd veerkrachtig aan; hij is mooi-wit van kleur en laat bij het versnijden wat vocht los. Mozzarella wordt in verschillende groottes gemaakt; de meest-bekende wegen 250 of 125 gram. Daarnaast kennen we de bocconcini (kleintjes) en zelfs het "kersenformaat" Oorspronkelijk komt deze kaassoort uit de regio's Campania en Lazio, Basilicata en aan de oostkust in Ampulie. Inmiddels vind je de kleine produktie-eenheden door geheel ITALIE.

Sinds enkele jaren wordt mozzarella ook in Brabant, in Groningen en in Limburg (Horst) gemaakt, doordat enkele veehouders het houden van waterbuffels aantrekkelijk vonden en samen met enkele kaasmakers de sprong in het diepe waagden.

<<  1 2 3 [45 6 7 8  >>  

Informatie:

Fons kaasexpert

mail mij: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Verantwoording

F.van den Hout B.V,
Stadhuisplein 318,
5038TH Tilburg,
Nederland. K.v.K.18004165.

Disclaimer

Eigenaar van deze website is nimmer aansprakelijk voor fouten/tekortkomingen van de inhoud.

Copyright 2014 Kaasexpert.nl | Alle rechten voorbehouden | info@kaasexpert.nl |