Kaasexpert.nl Welkom!
Al meer dan vijfendertig jaar schrijf ik min-of-meer regelmatig mijn "kaasblog" Jarenlang had ik een wekelijkse kolumn in de Tilburgse Koerier. Soms zijn 't concrete en actuele ervaringen, vaak ook zijn het interessante herinneringen aan "vijftig-jaar-in-KAAS" 

Gaandeweg wordt de site compleet met de "Top-Honderd" van  boerenkaasmakers en met gespecialiseerde kaas-verkoopadressen.

Het zou geweldig zijn, wanneer u uw ervaringen met kaas met mij zou willen delen!

Welkom, Fons van den Hout.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Pintrest: Pintrest

https://www.facebook.com/fons.vandenhout

U houdt van raclette?

on Friday, 12 January 2018. Posted in Kaasblog

Maak 't extra gezellig: Smakelijk!

U houdt van raclette?
Racletten...gezellig met het gehele gezin of met vrienden... echt 'n winterse verrassing. Wat aardappeltjes erbij en natuurlijk enkele cornichons...Smakelijk en iedereen verrast In de Middeleeuwen al maakten de boeren in Zwitserland hun fondu gewoon door het verwarmen van de kaas met behulp van het houtvuur. Terwijl ze zelf opwarmden smolt tevens de kaas, die dan in bijna vloeibare vorm op een bord werd gelegd De authentieke raclette was geboren! In Zwitserland is dit nog altijd een van de favoriete toepassingen met kaas. De naam "Raclette" werd er vastgelegd in 1874 Tegenwoordig zijn er allerlei hulpmiddelen om Raclette te presenteren en te genieten van de originele smaak. Zeker in de bergen, na het skien. Gezelligheid kent geen tijd; Raclettekaas staat vooral bekend om zijn geurige, aromatische smaak, die menigeen verrast. Ook de MORBIER is hiervoor uitstekend geschikt

Prettige jaarwisseling en een goed kaasrijk 2018

on Friday, 29 December 2017. Posted in Kaasblog

Niets is zo gezellig, niks smaakt zo fijn, als wat lekkere stukjes kaas bij 'n goed glaasje wijn!

Prettige jaarwisseling en een goed kaasrijk 2018

Ik wens jullie allemaal: Prettige jaarwisseling en een gezond en kaasrijk 2018. Natuurlijk geniet u (weer) van enkele smaakvolle kazen bij uw favoriete glas wijn. Mijn voorkeur: Boeren Zoeterwouder, zomer 2016, COMTE uit de Jura (groene band) Brie-de-Meaux of boeren camembert en lekker stukje Brabantse Geitenkaas.

Niet zonodig kaas met truffel, ook niet bij 'n kopje thee, liever traditioneel, daar heb ik 'n meeste mee!

Kerst 2017

on Tuesday, 19 December 2017. Posted in Kaasblog

Maak 't weer extra gezellig in huis

PRETTIGE FEESTDAGEN:

Allerlei kazen dringen zich bij me op...vechten om voorrang.

Tientallen kaassoorten schieten me door het hoofd, wat zal ik kiezen?

OK....let's go:

'n mooie plak boeren Zoeterwouder van de laatste grasmelk (oktober 2016)

'n plat stuk COMTE, de smaakvolle bergkaas uit de Jura. Neem wel met groene band.

'n goed-gerijpt brabants geitenkaasje of een rijpe crottin de Chavignol

Uit Piedmonte een fikse plak Gorgonzola-dolce...goed rijp

tot slot een rijpe boeren Camembert

Garnituur?  Deze keer wat walnoten of ongezouten pecannoten met natuurlijk 'n schaaltje vijgenmostarda.

Denk zeker ook aan warm zuurdesembroodje. In dunne plakjes...geweldig!

Smaakvolle Kerstdagen!

Fons

kaasblog_handtekeningfons.png

Kaas met Kerst

on Wednesday, 06 December 2017. Posted in Kaasblog

Maak 't weer extra gezellig!

Kaas met Kerst

Maak 't weer extra gezellig thuis, haal wat heerlijke kaasjes in huis. Maar koop ze wel bij de vrouw of man, die u erover goed adviseren kan!

Kaas met thee? Bij kaasfondu hoort natuurlijk een glas smaakvolle witte wijn; denk daarbij aan Elzasser. Waarschijnlijk hebt u dan uw gasten al welkom geheten met een glas Cava. 

Natuurlijk kan een geurig kopje thee een prima vervanging betekenen van een derde glas en een perfecte afsluiter.

Mijn top-drie voor op het kaasplateau?

1) Mooi stuk boeren Zoeterwouder denk aan de meikaas of de zomerkaas 2016 dus zeer smaakvol maar niet sterk.

2) Een mooie punt Brie-de-Meaux, danwel een boeren Camembert; Beiden natuurlijk "au lait CRU"

3) Flink stuk COMTE: Neem wel met groen label

Garneer met enkele walnoten of ongezouten pecannoten.

Denk ook 'ns aan 'n schaaltje mostardo-con-vino uit de regio Lombardije

Wat donkerbruin notenbrood completeert uw plank.

Smakelijke Kerst

Fons.

 

 

<<  1 [23 4 5 6  >>  

Informatie:

Fons kaasexpert

mail mij: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Verantwoording

F.van den Hout B.V,
Stadhuisplein 318,
5038TH Tilburg,
Nederland. K.v.K.18004165.

Disclaimer

Eigenaar van deze website is nimmer aansprakelijk voor fouten/tekortkomingen van de inhoud.

Copyright 2014 Kaasexpert.nl | Alle rechten voorbehouden | info@kaasexpert.nl |