"Er is 'n tiet van komen en

er is 'n tiet van gaon.

En die van gaon is nu gekome"

Voor mij is 't mooi geweest...ik ben nu tachtig... Ik ga afbouwen

Het zou geweldig zijn, wanneer ik mijn ervaringen met iemand zou kunnen delen

Meer dan vijfendertig jaar schreef ik regelmatig mijn "kaasblog" Jarenlang had ik een wekelijkse kolumn in de Tilburgse Koerier.

Soms waren het concrete- en actuele ervaringen, vaak ook interessante herinneringen aan "vijftig-jaar-in-KAAS" 

Toch laat ik je weten dat ik op zoek ben naar een kaasspecialist, detaillist of groothandel/importeur die mijn site-aanpak verder zou kunnen vervolmaken, daar plezier aan beleeft en profijt uit trekt

Gaandeweg zouden we de site dan compleet maken met de "Top-vjiftig" van  boerenkaasmakers en met vijftig gespecialiseerde kaas-verkoopadressen. 

Een "Facebook-achtige" module met veel interactie is gereed om op te brengen.

Natuurlijk help ik hem met de opzet en overzetting, de  nieuwtjes uit de branche enz.

Interesse?  Meer weten? bel mij

Fons van den Hout.

Mobile 06 2826 4292

Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Pintrest: Pintrest

https://www.facebook.com/fons.vandenhout

Prettige jaarwisseling en een goed kaasrijk 2018

on Friday, 29 December 2017. Posted in Kaasblog

Niets is zo gezellig, niks smaakt zo fijn, als wat lekkere stukjes kaas bij 'n goed glaasje wijn!

Prettige jaarwisseling en een goed kaasrijk 2018

Ik wens jullie allemaal: Prettige jaarwisseling en een gezond en kaasrijk 2018. Natuurlijk geniet u (weer) van enkele smaakvolle kazen bij uw favoriete glas wijn. Mijn voorkeur: Boeren Zoeterwouder, zomer 2016, COMTE uit de Jura (groene band) Brie-de-Meaux of boeren camembert en lekker stukje Brabantse Geitenkaas.

Niet zonodig kaas met truffel, ook niet bij 'n kopje thee, liever traditioneel, daar heb ik 'n meeste mee!

Kerst 2017

on Tuesday, 19 December 2017. Posted in Kaasblog

Maak 't weer extra gezellig in huis

PRETTIGE FEESTDAGEN:

Allerlei kazen dringen zich bij me op...vechten om voorrang.

Tientallen kaassoorten schieten me door het hoofd, wat zal ik kiezen?

OK....let's go:

'n mooie plak boeren Zoeterwouder van de laatste grasmelk (oktober 2016)

'n plat stuk COMTE, de smaakvolle bergkaas uit de Jura. Neem wel met groene band.

'n goed-gerijpt brabants geitenkaasje of een rijpe crottin de Chavignol

Uit Piedmonte een fikse plak Gorgonzola-dolce...goed rijp

tot slot een rijpe boeren Camembert

Garnituur?  Deze keer wat walnoten of ongezouten pecannoten met natuurlijk 'n schaaltje vijgenmostarda.

Denk zeker ook aan warm zuurdesembroodje. In dunne plakjes...geweldig!

Smaakvolle Kerstdagen!

Fons

kaasblog_handtekeningfons.png

Kaas met Kerst

on Wednesday, 06 December 2017. Posted in Kaasblog

Maak 't weer extra gezellig!

Kaas met Kerst

Maak 't weer extra gezellig thuis, haal wat heerlijke kaasjes in huis. Maar koop ze wel bij de vrouw of man, die u erover goed adviseren kan!

Kaas met thee? Bij kaasfondu hoort natuurlijk een glas smaakvolle witte wijn; denk daarbij aan Elzasser. Waarschijnlijk hebt u dan uw gasten al welkom geheten met een glas Cava. 

Natuurlijk kan een geurig kopje thee een prima vervanging betekenen van een derde glas en een perfecte afsluiter.

Mijn top-drie voor op het kaasplateau?

1) Mooi stuk boeren Zoeterwouder denk aan de meikaas of de zomerkaas 2016 dus zeer smaakvol maar niet sterk.

2) Een mooie punt Brie-de-Meaux, danwel een boeren Camembert; Beiden natuurlijk "au lait CRU"

3) Flink stuk COMTE: Neem wel met groen label

Garneer met enkele walnoten of ongezouten pecannoten.

Denk ook 'ns aan 'n schaaltje mostardo-con-vino uit de regio Lombardije

Wat donkerbruin notenbrood completeert uw plank.

Smakelijke Kerst

Fons.

 

 

Boeren Zoeterwouder: mijn favoriet

on Wednesday, 25 October 2017. Posted in Kaasblog

Ode aan kaasmaakster; hulde aan de koe, die gras in melk omtovert.

Boeren Zoeterwouder: mijn favoriet

Het is onmogelijk om in kort bestek de smaak-aspecten van kaas te benoemen. Honderden boeken zijn daarover geschreven. Hoezo...in kort bestek!

Wel kan ik proberen, met mijn expertise en ervaring een poging wagen: Kaas...een wonderlijke speling van de natuur...transformatie van grassen dankzij koe, schaap, geit enz. tot melk.

Met behulp van de liefde van de kaasmakers zowel in de Lage Landen alswel hoog in de bergen op de alm. brengt ons een fantastisch pallet aan smaken met intrigerende verschillen in herkomst en in de seizoenen. Als ik aan kaas denk denk ik aan Boeren Zoeterwouder, met name de extra-belegen. Kaas, gemaakt van ongepasteuriseerde melk, bijna recht onder de koe vandaan. Ik denk aan de liefde van de kaasmaker (meestal een vrouw en aan honderden jaren ervaring, terug te vinden in de smaakexplosie, die deze kaas bewerkstelligt. Ik krijg het water in de mond, denkend aan 'n glas lekkere wijn en wat smaakvolle paaltjes kaas. Er hoeft voor mij geen brood bij.

Koop niet achteloos uw kaasjes uit het koelvak van de supermarkt, maar geniet...van wat echte boerenkaas u biedt. Hulde aan de koe en aan de kaasmaaksters; laten we er zuinig op zijn!

Geniet...van wat ECHTE boerenkaas u biedt!

kaasblog handtekeningfons

<<  1 [23 4 5 6  >>  

Informatie:

Fons kaasexpert

mail mij: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Verantwoording

F.van den Hout B.V,
Stadhuisplein 318,
5038TH Tilburg,
Nederland. K.v.K.18004165.

Disclaimer

Eigenaar van deze website is nimmer aansprakelijk voor fouten/tekortkomingen van de inhoud.

Copyright 2014 Kaasexpert.nl | Alle rechten voorbehouden | info@kaasexpert.nl |