• Home

Ik ga afbouwen: Voor mij is 't mooi geweest...ik ben nu tachtig... 

Met veel plezier denk ik terug aan mijn "kaasspecialisten-leven" U vindt in deze site veel specifieke informatie. Elke dag nog begroeten we oud-klanten in de stad (Tilburg)

Het zou geweldig zijn, wanneer ik mijn ervaringen met U zou kunnen delen!

Meer dan vijfendertig jaar schreef ik regelmatig mijn "kaasblog" Jarenlang had ik een wekelijkse kolumn in de Tilburgse Koerier. Soms waren het concrete- en actuele ervaringen, vaak ook interessante herinneringen aan "vijftig-jaar-in-KAAS" 

Ik ben op zoek naar een kaasspecialist, detaillist of groothandel/importeur die mijn site-aanpak verder zou kunnen uitbouwen, daar plezier aan beleven en daaruit profijt trekt

Natuurlijk maken we de site dan compleet ondermeer met de "Top-honderd" van  boerenkaasmakers en met honderd  gespecialiseerde kaas-verkoopadressen. 

Een eigen geintegreerde "Facebook-achtige"-module met veel interactie is practisch gereed om op te brengen. Vanzelfsprekend help ik met de opzet en overzetting, de  nieuwtjes uit de branche enz.

Interesse?  Meer weten? bel mij

Fons van den Hout. Stadhuisplein 318, 5038TH Tilburg

Mobile 06 2826 4292

Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Pintrest: Pintrest

https://www.facebook.com/fons.vandenhout

Beschermde herkomst...hoe zit dat?

on Sunday, 06 October 2013. Posted in Kaasblog

Strikte regels garanderen duidelijkheid

Dit zijn de drie belangrijkste waarborg-zegels van Europa; ze gelden niet alleen voor kaas, maar ook voor allerlei andere voedingsmiddelen.

Doel is op de consument helderheid te verschaffen en om oneerlijke concurrentie te bestrijden

Binnen de kaasmakerij in Nederland zijn natuurlijk nog de eigen aanduidingen, die IN de kaas wordt aangebracht (wordt opgelegd) tijdens de fabricage. Denk aan Boerenkaas versus fabriekskaas

  De Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) wordt verleend aan producten waarvan de productie, verwerking en bereiding plaatsvinden binnen een bepaald geografisch gebied, volgens een erkende en gecontroleerde werkwijze. Het gaat hier bijvoorbeeld om kazen die gemaakt worden in een bepaald gebied, met de melk van een lokaal dierenras dat in het geografische gebied wordt gehouden.
 

Wanneer minimaal één van de productie-, verwerkings- of bereidingsstadia kunnen worden toegeschreven aan de geografische oorsprong, wordt een Beschermde Geografische Aanduiding (BGA) verleend. In sommige landen is dat bijvoorbeeld het geval voor hammen en worsten die een bepaalde faam genieten en volgens lokale methoden binnen een afgebakend geografisch gebied worden bereid.

  
 

Bij de Gegarandeerde Traditionele Specialiteit (GTS) verwijst de toekenning niet naar de herkomst, maar naar de traditionele productsamenstelling of productiemethode. Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan om bepaalde gebaksoorten of kazen die op traditionele wijze worden bereid.  

 Ziehier een mooi assortiment van Manchego, het paradepaardje van de spaanse kaasmakerij

manchego2

Kaas van moedermelk?

on Thursday, 01 August 2013. Posted in Kaasblog

Laatst vroeg mij weer iemand...

Interview van Jeroen van Inkel van Q-music. Fons, die de "Vrijdag...goeie-vraag-dag" moest beantwoorden: "Kun je van moedermelk kaas maken?"
Nou ja...liever niet hoor!

 

<<  9 10 11 12 13 [14

Informatie:

Fons kaasexpert

mail mij: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Disclaimer

Eigenaar van deze website is nimmer aansprakelijk voor fouten/tekortkomingen van de inhoud.

Copyright 2014 Kaasexpert.nl | Alle rechten voorbehouden | info@kaasexpert.nl |