"Er is 'n tiet van komen en

er is 'n tiet van gaan.

En die van gaon is nu gekome"

Binnenkort word ik tachtig (80): Ik ga afbouwen

Het zou geweldig zijn, wanneer ik mijn ervaringen met iemand zou kunnen delen

Meer dan vijfendertig jaar schreef ik regelmatig mijn "kaasblog" Jarenlang had ik een wekelijkse kolumn in de Tilburgse Koerier. Soms waren het concrete- en actuele ervaringen, vaak ook interessante herinneringen aan "vijftig-jaar-in-KAAS" 

Toch laat ik je weten dat ik op zoek ben naar een kaasspecialist, detaillist of groothandel/importeur die mijn site-aanpak verder zou kunnen vervolmaken en daar plezier aan beleeft en profijt uit trekt

Gaandeweg zouden we de site dan compleet maken met de "Top-vjiftig" van  boerenkaasmakers en met vijftig gespecialiseerde kaas-verkoopadressen. Een "Facebook-achtige" module met veel interactie is gereed om op te brengen.

Natuurlijk help ik hem met de opzet, de  nieuwtjes uit de branche enz.

Interesse?  Meer weten? bel mij

Fons van den Hout.

Mobile 06 2826 4292

Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Pintrest: Pintrest

https://www.facebook.com/fons.vandenhout

OUDJAAR...Mijn ultieme kaasplateau......

on Wednesday, 09 December 2015. Posted in Kaasblog

Prettige Jaarwisseling!

Allerlei kazen dringen zich bij me op...vechten om voorrang.

Tientallen kaassoorten schieten me door het hoofd, wat zal ik kiezen?

OK....let's go:

'n mooie plak boeren Zoeterwouder van de laatste grasmelk (oktober 2014)

'n plat stuk COMTE, de smaakvolle bergkaas uit de Jura. Neem wel met groene band.

'n goed-gerijpt brabants geitenkaasje

'n flink stuk brabantse schapenkaas, bijvoorbeeld van de Schaepsdijck uit Gilze

Uit Piedmonte een fikse plak Gorgonzola-dolce...goed rijp

en een boeren Camembert

Als garnituur deze keer wat macadamia's of ongezouten pecannoten met natuurlijk 'n schaaltje vijgenmostarda.

Denk zeker ook aan warm zuurdesembroodje.

En de andere kazen dan?...Jammer...misschien de volgende keer!

Geniet, van al die smaken, die kaas u biedt.

Prettige Jaarwisseling en een Gelukkig, Gezond en een Kaasrijk 2016.

Fons

 

Last minut

on Saturday, 05 December 2015. Posted in Kaasblog

Kaasrijm

Last minut

Kaasrijm, Misschien, dat dit rijm uw inspiratie stimuleert!

 

WIE KOMT MIJ ASSISTEREN?

on Monday, 28 September 2015. Posted in Kaasblog

1+1=3

WIE KOMT MIJ ASSISTEREN?
Wie komt mij assisteren?*
Afgelopen zomer was het precies vijf jaar geleden, dat wij onze zaak hebben overgedragen aan de Stichting "Prins Heerlijk" Elke dag worden in de helemaal vernieuwde zaak leerlingen met enige beperkingen opgeleid tot volwaardige assistenten. Joke...mijn echtgenote...helpt daarbij de leiding twee morgens per week : Hulde!

De website www.kaasexpert.nl  verdient een vervolg:
Zowel op punt van actuele zaken die er zoals spelen bij productie, handel en bij gebruik is er wel dag/dagelijks nieuws, alswel op punt van achtergronden-van-'t-nieuws
Toevoeging van foto- en films is cruciaal voor attractiemix en leesbaarheid.

Ik ga naar de tachtig (80) en schakel langzaam terug; 
welke collega-kaasspecialist kan het stokje overnemen?
Natuurlijk richten we alsdan de site zodanig in, dat u zelf (ook) maximaal profijt trekt.

Welke kaasspecialist (retailer of boerenkaasmaker?) kan mij assisteren en/of gaandeweg vervangen?
Door bijvoorbeeld regelmatig een blog te schrijven en door het aanvullen van de content met wetenswaardigheden en/of bijzondere recepten...met 'n local touch!
Meer dan 150 adressen van boerenkaasverkopers en van boerenkaasmakers zijn ingebracht en wachten op actualisatie en op feestelijke inbreng.
De rubriek: Kaasliefhebbers" heeft de potentie uit te groeien tot atractief en onafhankelijk expert-centrum.
* Ook 'n overdracht is bespreekbaar.

Fons: mobile: 06 2826 4292

Rauwmelkse kazen: Het Manifest van Slow Food.

on Friday, 25 September 2015. Posted in Kaasblog

..al honderden jaren belangrijk onderdeel van onze voeding

Rauwmelkse kazen: Het Manifest van Slow Food.

Rauwmelkse kazen:

Slow Food, de internationale beweging voor lekker eten en actief bij het promoten en beschermen van authentieke, regionale voedingsprodukten.

Als lid van de commissie KAAS van Slow Food Nederland heb ik mee aan de wieg gestaan van dit manifest.

1) Rauwmelkse kaas is meer dan een prachtig voedselproduct, het is een diepgewortelde uiting van onze mooiste tradities. Het is een kunst en levensstijl tegelijk. Het is cultuur, erfgoed en gekoesterd land. En het wordt bedreigd !

2) Het wordt bedreigd omdat de waarden die het vertegenwoordigt conflicteren met de hygiëne-eisen en de massastandaardisatie van de in bulk gemaakte voedselproducten.

3) Wij roepen alle liefhebbers van lekker eten en drinken ter wereld op om nu te reageren ter verdediging van de ongepasteuriseerde kaastraditie. 

De verdediging van een product dat al honderden jaren genot, kracht en inspiratie heeft gegeven, maar dat nu bijna ongemerkt ondergraven wordt door de steriele hand van wereldwijde hygiëne-autoriteiten.

4) Wij pleiten ervoor om een einde te maken aan allerhande discriminerende maatregelen van de EU, WTO, FDA en allerlei andere overheidsinstanties die nodeloos de vrijheid van de burgers om deze producten te kopen beperken en die bovendien het bestaan dreigen te vernietigen van de ambachtelijke producenten.

5) We betreuren de pogingen van de overheden om onhaalbare productiestandaarden op te leggen in de naam van de volksgezondheid. Wij zijn ervan overtuigd dat deze pogingen het omgekeerde effect zullen hebben. De bacteriologische gezondheid van onze ongepasteuriseerde zuivelproducten wordt vernietigd door overijverige sterilisatieprocedures.

6) Op deze manier wordt de gezondheid van de mens serieus bedreigd door een steriel dieet. Zonder enige uitdaging zal ons immuunsysteem niet werken en wordt de doeltreffendheid van onze medicijnen teniet gedaan. Bovendien wordt de unieke smaak en geur van kaas geconserveerd door niet te pasteuriseren.

7) Wij roepen een ieder op om de diversiteit en complexiteit van onze regionale producten en de gezondheid en stabiliteit van onze plattelandsgemeenschappen te bewaken en zich in te zetten om een behoorlijk, flexibel en eerlijk raamwerk te bewerkstelligen met doordachte regelgeving en een positieve houding ten aanzien van de toekomst.

8) Bedenk, dat wanneer de kennis, techniek en toewijding van dit cultuurproduct eenmaal zijn verdwenen, deze nooit meer zullen terugkeren!

Fons van den Hout

<<  5 6 7 8 9 [1011 12 13 14  >>  

Informatie:

Fons kaasexpert

mail mij: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Verantwoording

F.van den Hout B.V,
Stadhuisplein 318,
5038TH Tilburg,
Nederland. K.v.K.18004165.

Disclaimer

Eigenaar van deze website is nimmer aansprakelijk voor fouten/tekortkomingen van de inhoud.

Copyright 2014 Kaasexpert.nl | Alle rechten voorbehouden | info@kaasexpert.nl |